Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Σκαλοπάτια


View from Kera (Lasithi)

Μια φωτογραφία μου στην Ελληνική έκδοση του National Geographic

My photo in the Greek edition of National Geographic magazine

Μια φωτογραφία μου δημοσιεύτηκε στο τεύχος του National Geographic (Ελληνική έκδοση) που κυκλοφορεί αυτό το μήνα στα περίπτερα (Οκτώβριος 2009, στήλη "Η φωτογραφία σας"). Την φωτογραφία μπορείτε να την δείτε πιο καθαρά εδώ:

Deadly beauty

Στο γιοφύρι του Καρόλου

υπεροχο πρασινογαλαζο


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

«Κλικ στην ανθρωπιστική δράση»: Οι ΓΧΣ μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιάννη Κολεσίδη

03.08.09 Φωτογραφία: Γιάννης ΚολεσίδηςΕκδήλωση - Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την Ινδία, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης», Πειραιώς 100, Γκάζι από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2009.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης

Τρεις χώρες, δύο ήπειροι, 64 εικόνες, αμέτρητα συναισθήματα. Ταξιδεύοντας στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την πολυπληθή Ινδία, ο διακεκριμένος φωτογράφος αποτυπώνει καρέ-καρέ την καθημερινότητα, τη δράση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) με φόντο τα τοπία της Αφρικής και της Ασίας. Ο Γιάννης Κολεσίδης μας μεταφέρει εκεί όπου, αν και η επιβίωση αποτελεί καθημερινή πρόκληση, η δύναμη και η ελπίδα συνθέτουν ένα δυνατό μήνυμα ζωής.

«Ό, τι κι αν είχα στο μυαλό μου ξεκινώντας αυτά τα ταξίδια, ανατράπηκαν από όσα είδα, έζησα, ένιωσα και κατέγραψα με το φακό μου…έχω καταγράψει πολλά σημαντικά γεγονότα, αλλά οι εικόνες που συνάντησα στο οδοιπορικό αυτό, θα είναι για πάντα ζωντανές στο μυαλό μου», αναφέρει ο φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης. «Όλοι ξέρουμε τους ΓΧΣ και τη δράση τους. Παρόλα αυτά η εμπειρία μου μαζί τους ήταν ξεχωριστή και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας».

Οι ΓΧΣ, είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 60 χώρες, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως.

Ο Γιάννης Κολεσίδης μέσα από μια επιτυχημένη 15ετή πορεία στο χώρο της φωτογραφίας με σημαντικές συνεργασίες και διεθνείς διακρίσεις- 2ο βραβείο στο διαγωνισμό World Press Photo στην κατηγορία People in the news” το 2009-, παρουσιάζει την πρώτη προσωπική του έκθεση με σπάνιες φωτογραφίες από τα ταξίδια του με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η έκθεση μας μεταφέρει στις τρεις περιοχές όπου οι ΓΧΣ ενώνουν δυνάμεις με τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό του HIV/AIDS στη Ζάμπια, με τα υποσιτισμένα παιδιά στο Νίγηρα και τους «ξεχασμένους ασθενείς» με Καλά-Αζάρ στην Ινδία.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα προβληθούν μεταξύ άλλων ταινίες που βραβεύθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009 και σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ, όπως:

  • Barcelona or Die του Indrissa Guiro
  • Victims of our Riches του Kal Toure
  • Πεθαίνοντας στην αφθονία του Γ. Αυγερόπουλου
  • Το όνομά μου είναι Σλομπιλέ του Σ. Δανέζη
  • Love positively του Peter Mourini
  • Θάνατος στη Γη των Φουρ του Γ. Αυγερόπουλου
  • Αόρατοι παραγωγής του Javier Bardem, με τη συμμετοχή των σκηνοθετών Wim Venders, Mariano Barroso, Isabel Coixet, Javier Corcuera, Fernando León de Aranoa

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες γύρω από τοHIV/AIDS και τις σύγχρονες προκλήσεις του» με κεντρική ομιλήτρια την πνευμονολόγο και υπεύθυνη του γραφείου HIV/AIDS, Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, ESTHER του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Χρυσούλα Μπότση και πάνω στο θέμα «Παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και Υποσιτισμός», με βασική εισηγήτρια την κυρία Βασιλική Κωσταρέλλη, Λέκτορα του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Τις δύο ομιλήτριες θα πλαισιώσουν εθελοντές των ΓΧΣ με εμπειρία αποστολής στα αντίστοιχα προγράμματα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • προβολή της ταινίας «Θετικοί στη ζωή» της ενημερωτικής ομάδας του Κέντρου Ζωής και της ομάδας HITSCOX
  • αφρικανικές ενώσεις που παρουσιάζουν τοπικά ήθη και έθιμα
  • το συγκρότημα Muzica (Αφρικάνικη Μουσική)
  • πάρτυ με το KOSMOS RADIO 93,6 FM

Μια πολυήμερη ενδιαφέρουσα συνάντηση τέχνης, επιστήμης, εθελοντισμού και ανθρωπιστικής δράσης σας περιμένει όλους στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν
την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.00
στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά:
12.00-23.00

- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -

http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2074&Itemid=290


http://www.facebook.com/photo.php?pid=618229&id=1477120588&view=all&subj=63729746018&aid=-1&oid=63729746018&saved#/photo.php?pid=618232&id=1477120588&op=1&view=all&subj=63729746018&aid=-1&oid=63729746018



ΛΙΜΝΗ ΑΓΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου,

με ομόφωνη απόφασή του, προκηρύσσει τον

1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας

στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου, επίτιμου μέλους της Λέσχης, με θέμα:

«Άνθρωπος, οδοιπορία στο φως και τη σκιά της Ελλάδας».



περισσότερα εδώ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια