Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Ένας χρόνος Φωτογράφοι και Φωτογραφίες

















Ναι καλά διαβάσατε, το Βlog έχει γεννέθλια. Κλείνει 1 χρόνο, αριθμεί 35 φωτογράφους , περισσότερες φωτογραφίες, και μετράει 18798 επισκέψεις.

Και του χρόνου λοιπόν και καλές φωτογραφίες

Γιώργος.

Υ.Γ. Η φωτό είναι του 1994.

20 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καλη συνεχεια να εχετε στον σκληρο κοσμο των blogs...

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακολουθώ περίπου έναν χρόνο, θαυμάζω τις φωτογραφίες και των 35 και είναι το πρώτο μου σχόλιο με αφορμή του ενός έτους ύπαρξης αυτού εδώ του ιστολόγιου...
Χρόνια Καλά κι Ευτυχισμένα λοιπόν, με μία πολύ Σημαντική Ευχή έναν Φωτογράφο:
Καλές Λήψεις σε όλους!

Thanassis Spanias είπε...

Χρόνια Πολλά στο blog μας και να συνεχίσουμε έτσι δυνατά.
Πότε πέρασε ενας χρόνος? Μετά ξανακοιτάω τη φωτό του Γιώργου και επανέρχομαι στη πραγματικότητα και επιστέφω παράλληλα στη εποχή του AgfaPan (χύμα φυσικά) του T-MAX 400 του Rodinal και του D-76. Με μια μηχανή στο χέρι βόλτες ατελείωτες εντός και εκτός για να ανακαλύψουμε την τέχνη, τρομάρα μας. Παρ'αυτά ήταν μια απο τις ομορφότερες εποχές της ζωής μου.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

strouboylas rules! ! !

τέλεια φωτογραφία.

Προσωπικά, δεν τολμώ να χαρακτηρισω τον εατό μου ούτε ερασιτέχνη φωτογράφο, αφού οι φωτογραφικές μου γνώσεις ελάχιστες. Χαίρομαι όμως που μεσα από το μπλογκ αυτό μου δόθηκε και μένα η δυνατότητα να μοιρααστώ τις φωτογραφικές μου εμειρίες με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη αυτή και να θαυμάσω και να ζηλέψω δημιουργίες μοναδικές!

mtzo είπε...

Χρόνια καλά, με πολλά και όμορφα καρέ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια καταπληκτική φωτό. Σας εύχομαι χρόνια πολλά, πολλές καλές φωτό. Άντε και του χρόνου.

Vassilis terzis είπε...

Καλή συνέχεια στο blog εύχομαι κι εγώ.
Σέβομαι και εκτιμώ όλους που παίρνουν μέρος σ΄αυτό το blog. Με κάποιους έχω μια ξεχωριστή σχέση και φιλία. Νοιώθω όμως ότι όλους σας ξέρω από παλιά!
Συμφωνώ με το σχόλιο του Μανουσάκη.Ούτε ΄γω θα τολμούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου φωτογράφο. Πιστεύω όμως οτι σ΄αυτό το blog δεν αναδεικνύεται μόνο η φωτογραφική τέχνη, που κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά και άλλες πτυχές της ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, που άλλοτε μας κάνουν περήφανους και άλλοτε μας κάνουν να ντρεπόμαστε.
Υ.Γ Η τελευταία που έχω αναρτήσει είναι μια απ' αυτές.

dbar είπε...

γειά σας χρόνια πολλά καλή χρονιά και καλές αναρτήσεις

kritimanos είπε...

να τα κανουμε πολλα και δημιουργικα!!!
οσο για τουρτα ... να ελπιζουμε?

tsab είπε...

Αντε και του χρονου με δυο κερακια.
γιατι ενια ωραιο να μιραζεσαι την λοξα σου με άλλους.

imikrimarika είπε...

Ωραία έκλεισε χρόνο το blog !Ο οικοδεσπότης του blog θα έπρεπε να κανονίσει και συνάντηση των μελών του...εκτός blog n'est-ce pas monsieur Georges ?

Γιώργος Πλατάκης είπε...

ΟΚ αυριο το απόγευμα στις 19:00 θα συναντηθούμε έξω από την Παναγία Των Παρισίων. Θα με γνωρίσετε από την τούρτα που θα κρατάω. Για αποφυγή παρεξηγήσεων (σε περίπτωση δηλαδή που κρατάνε και άλλοι τούρτες) θα φοράω το πουκάμισο το θαλασσί και για να μη με μπερδέψετε μέ άλλους θαλασσόλυκους θα την έχω ανοιχτή τη σκεπή της Ferrari και σε περίπτωση που είναι είναι πολλές οι ανοιχτές εγώ θα έχω ένα βιντεοπροτζέκτορα να παίζει τις φωτογραφίς του blog.

Παρακαλώ να είστε στην ώρα σας γιατί η τούρτα θα είναι φρέσκια μή χαλάσει.

A bientot les amies.

Thanassis Spanias είπε...

Τι γεύση θα έχει η τούρτα?
Μην κάνουμε κι ολόκληρο ταξίδι και δε μ' αρέσει...
Και επειδή δε ξέρω γαλλικά
θα σας παιξω μια milonga...

imikrimarika είπε...

Οι τούρτες ημέρας δεν τρώγονται είναι πολύ μαλακές ,την επομένη είναι η ενδεικνυόμενη μέρα .Αν την έχεις φτιάξει μόνος σου κάτι γίνεται , αν είναι νόστιμη θα την επιλέξουμε αν είναι ετοιμόρροπη δεν πειράζει ούτως η άλλως το στομάχι δεν διαμαρτύρεται για την εμφάνιση και φυσικά καμία κριτική δεν θα ασκηθεί ως προς το εξωτερικό αποτέλεσμα , δεν μας πειράζει αν είσαι αρχάριος ζαχαροπλάστης...Νάμαστε καλά να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε επιδεικνύοντας τους καρπούς της μουρλοτρελολοξάρας μας :βλέπε φώτο !!!!

aqua είπε...

Εδω και πολύ καιρό μπαίνω και θαυμάζω τις δουλειές σας "χωρίς σχόλια".
Συγχαρητήρια σε όλους !
Καλή συνέχεια !

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σας πολλά. Σας εύχομαι -τί άλλο;- περισσότερες λήψεις γιατί η φωτογραφία ακονίζει τη μνήμη. Πρώτη φορά από δω. Για να ακριβολογώ το site σας μου το πρότεινε ο dreamon από το blackflute.blogspot.com Απο το λίγο που κοίταξα πολλές φωτό αξίζουν όσκαρ!! Φίλμ ή ψηφιακή;; Αν μπορείτε δώστε μου μια απάντηση. Ερασιτέχνης φωτογράφος είμαι και δεν θέλω ποτέ να γίνω "επαγγελματίας"
Π.Β.

Γιώργος Πλατάκης είπε...

Το μέσο δεν έχει καμία σημασία στην έκφραση. Μόνο στην ευκολία και εκεί το ψηφιακό δε συγκρίνεται.
Για έναν ερασιτέχνη αυτός ο διαχωρισμός είναι ένα ψευτοδίλημα.

Εγώ πάντως δεν επιστρέφω στονσκοτεινό θάλαμο όταν τον έχω στον υπολογιστή μου με περισσότερες δυνατότητες (Βλ. αναίρεση, ορατό αποτέλεσμα κλπ) και ας νοσταλγώ κι εγώ τις μέρες εκείνες......

tsab είπε...

το φιλμ είναι για τους ρομαντικούς
και στοιχίζει πολυ περισσότερο.
Το ψηφιακό ειναι ευκολο γρηγορο
οικονομικό.
Ξερω ομως ατομα, κυρίως νέους, που εφυγαν απο την digital κουλτούρα και φωτογραφίζουν με σλαιτς σκαναρωντας τα με πολυ καλα αποτελεσματα.
Εγω εχω περιορίσει δραστικα το φιλμ
αλλα δεν το εχω εγκαταλείψει.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι σεις οι 2 είστε στην ομάδα του site. Το φιλμ εγώ δεν το αλλάζω και ας πληρώνω μια περιουσία. έχω μια αναλογική revueflex - AC2 από τη Γερμανία. Από τις τελευταίες με χειροκίνητο μοχλό προώθησης του φίλμ. Γενικά τπτ δεν έχει αυτόματο, ούτε καν εστίαση` όλα manual. Σε αυτή βάζω 2 φακούς ένα 50mm μανάτο και ένα vivitar 80Χ200 ΖΟΜΜ. Έχω κάψει πολλά φιλμ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κτ έχω καταφέρει. Τις πιο καλές φωτό από φίλμ- τι νακάνω;- αναγκάστηκα και πήρα σκανερ και τις σκανάρω. Για μεγαλύτερη ευκολία πάντως έχω και μια digital Kodak easy share C310, αλλά είναι της πλάκας. Πάντως, όταν έχω χρόνο πειραματίζομαι με το φιλμ, ακόμη και αν τα αποτελέσματα στο τέλος είναι ενίοτε καταστροφικά.... Ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Θα σας επισκέπτομαι τακτικά.
Π.Β.

Μαραγκάκη Αristea Delacroix είπε...

@Γιώργος Πλατάκης
(ΟΚ αυριο το απόγευμα στις 19:00 θα συναντηθούμε έξω από την Παναγία Των Παρισίων. ...θα την έχω ανοιχτή τη σκεπή της Ferrari και σε περίπτωση που είναι είναι πολλές οι ανοιχτές εγώ θα έχω ένα βιντεοπροτζέκτορα να παίζει τις φωτογραφίς του blog.

Παρακαλώ να είστε στην ώρα σας γιατί η τούρτα θα είναι φρέσκια μή χαλάσει.

A bientot les amies.)

Κυριε Πλατακη συγνωμη που θα σας χαλασω τα σχεδια αλλα το parking εξω απο την Notre Dame de Paris απαγορευεται στα εκατο μετρα!
και οσο για το videoprogect πρεπει να εχεται αδεια απο το δημαρχειο, και ο κυριος Delanoe δεν ειναι παντα προθυμος για τετοιες αδειες!!!
καλως να μας ερθετε παντως κατα εδω!

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια