Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Όνειρο Αποκριάτικης Νύχτας


7 σχόλια:

tsab είπε...

Πολύ καλή
Ισως χωρίς επεξεργασία να μου άρεσε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

"tsab",
επειδή είχα την ευκαιρία να δω τις αρχικές φωτογραφίες, σου λέω πως η συγκεκριμένη σύνθεση δεν είναι τυχαία... Η επεξεργασία αυτής είναι στο "ζενίθ" και με το καλύτερο δυνατό μέτρο!

Υ.Γ.: Θανάση σου έχω απαντήσει και στην "8η Τέχνη".

Thanassis Spanias είπε...

Σ'αυτή τη φωτογραφία στόχος ήταν να κάνω μια σύνθεση πάνω σ'συτόν τον τίτλο. Γι'αυτό και η επεξεργασία. Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Εμμανουήλ (στο άλλο του σχόλιο στην 8η Τέχνη (http://odeto8thart.blogspot.com/)) τα πουλιά είναι σκηνικό απο την παράσταση Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός, αλλά αυτό ήταν μια απο τις αφορμές που είχα.
Γενικότερα η θέση μου είναι οτι η οποιαδήποτε επεξεργασία πρέπει να προσαρμόζεται πάνω στο θέμα και όχι το αντίθετο.

tsab είπε...

thanassi
Τη σύνθεση την βρίσκω υπέροχη όπως και τις φωτογραφίες της ιστοσελίδα σου .
Η επεξεργασία και τα όρια της είναι για μέναλεπτό θέμα και προσωπική εκτίμηση του καθενός σε ένα μεγάλο βαθμό.
Το προσωπάκι της μικρής στην συγκεκριμένη φωτογραφία
έχει λιγο θόρυβο χρώματος που για μένα -πάντα μιλώ προσωπικά –
αδικεί την σύνθεση.
Αλλά δεν θέλω να σταθώ μόνο σ΄αυτό γιατί βρίσκω την σύλληψη
και τη δημιουργία πολύ όμορφη, οπως άλλωστε και τη δουλειά σου.

Thanassis Spanias είπε...

Tsab,
σ'ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά σου λόγια.
Η σύνθεση που έκανα προσωπικά συμπαθητική μου φαίνεται αν και με προβληματίζει ακόμα, τεσπα την έφτασα σ'αυτό το σημείο και την ανέβασα.
Η επεξεργασία που θίγεις είναι πράγματι ενα τεράστιο ζήτημα με πολλούς παράγοντες και πλευρές και νομίζω οτι αξίζει να το συζητήσουμε πιο πολύ.
Στη συγκεκριμένη τώρα έκρινα οτι για να ταιριάζουν οι φωτό μεταξύ τους έπρεπε να υποστούν όλες μια κοινή επεξεργασία. Για να ταιριάζουν στο θέμα όνειρο έπρεπε να ακολουθήσω ή μια blurry τεχνική ή μια πιο σκληρή πιο απόκοσμη. Τελικά για να μη γίνω γλυκερός επέλεξα το δεύτερο. Γι'αυτό σου φάνηκε οτι είχε θόρυβο. Το αρχικό αρχείο του κοριτσιού ήταν πολύ μαλακό και χωρίς θόρυβο. Ενας απο τους προβληματισμούς μου επίσης ήταν η χρήση του χρώματος και κατα πόσο έντονο έπρεπε να είναι.
Όλα αυτά όπως είπες κι εσύ είναι προσωπικές επιλογές και τελικά "κρινόμαστε" εκ του αποτελέσματος.
That's photography!

Vassilis terzis είπε...

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να πω κι 'εγώ τη γνώμη μου για το θέμα. Πρώτα σ΄αυτό που νομίζω ότι έχω καταλήξει: Όπως για να είναι κάποιος καλός μηχανικός δεν αρκεί να χειρίζεται καλά το autocad, κάποιος άλλος για να είναι καλός λογιστής δεν φτάνει να γνωρίζει καλά κάποιο πρόγραμμα "data base" και πάει λέγοντας, έτσι για να κάνει κανείς καλές φωτογραφίες δεν αρκεί να δουλεύει καλά οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Χρειάζονται κι άλλα πράγματα που εσείς ειδικά ξέρετε καλύτερα.
Τώρα επεξεργασία στην εικόνα, σύνθεση, γινόταν ανέκαθεν. Με διαφορετικούς τρόπους βέβαια.Είτε μέσα στον "σκοτεινό",στο τύπωμα ή στο καβαλέτο . Σήμερα γίνεται ψηφιακά,με περισσότερες δυνατότητες,με λιγότερο κόστος και χωρίς να λερώνεις και να λερώνεσαι.
Μάλλον προτιμώ τον ψηφιακό τρόπο επεξεργασίας χωρίς να γνωρίζω ομολογώ σπουδαία πράγματα. Είμαι υπέρ της εξέλιξης της τεχνολογίας.
Βέβαια αν καμιά φορά τύχη και τραβήξω καμιά φωτογραφία και μου αρέσει πολύ, έτσι όπως τραβήχτηκε, νοιώθω υπέρτατη ικανοποίηση.
Καλή Σαρακοστή (έτσι λέμε στην Κρήτη)

tsab είπε...

Thanassis
Το αποτέλεσα ήταν πολύ καλό και η ιδέα σου υπέροχη. Τα έντονα χρώματα επίσης ταίριαζαν και η κοινή επεξεργασία, όμως δεν είχε την ίδια επιτυχία οτανάγγιξε το πρόσωπο της μικρής εδώ δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ίσως εγώ να είμαι πολύ δύσκολος στο ψηφιακό χρώμα του δέρματος αλλά είναι δύσκολο να το αποδεχτώ σκληρό ή με θόρυβο χρώματος που συνήθως είναι μαύρες μικρές κουκκίδες.
Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο στην δική σου δημιουργία ίσως ένα diffuse στην φωτο της μικρής να ταίριαζε.

Terzis
Δεν διαφωνω Βασίλη με τις παρατηρήσεις σου.Το θέμα είναι πως χρησιμοποιείς την τεχνολογία, με ποια κριτηρια και αισθητική.
Εγω προσωπικά δεν ξερω και πολλα πράγματα μου αρέσειπερισσοτερο ομως να βελτιώνω την φωτογραφία με την επεξεργασια παρα να την δημιουργώ.
Επίσης εγω εχω και το αλλο "περίεργο" πρέπει να τυπωνεται να την δω σε χαρτι παρά φευγαλεα σε μια οθόνη.
Αυτές είναι δικές μου προσωπικες προσεγγισεις σε ένα αρκετα λεπττο και αμφιλεγόμενο θέμα.
Καλό βράδυ

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια