Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Θεσσαλικός κάμπος #01


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I like to visit your blog oftenly and getting more interesting. Also I have an Online Friends Community Website for Making more new friends in online just visit us to get more friends in chokut.

Also you can make your own blog to promote your blogging and website to make more free traffic through our online community blog.

If You want to make more forum discussion to make more friends online community.

You can also make more ablum for free to make your online friends to send it your album through our album url page.

Also you can make new group and find more friends for your group and getting more traffic to your website.

http://www.chokut.com
http://www.chokut.blogspot.com
http://www.chokut.wordpress.com

Giorgos Rethymno είπε...

Also ίντα?Μπαη δε γουεη,ωραία φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε τι βγάζει η Θεσσαλία (για τους φωτογράφους εννοώ)!Άρτια φωτογραφία χωρίς ψεγάδι εκτός απο ένα:ότι αυτοαναιρείσαι φίλε Θανάση απο παλαιότερες τοποθετήσεις σου για τους κανόνες.Η συγκεκριμένη φωτό θεωρώ ότι είναι μια μικρή...εγκυκλοπαίδεια των κανόνων της φωτογραφίας χωρίς πρεκκλίσεις.(ουρανός στα 2/3 και όχι στο 1/3 μόνο αν έχει τόσο ενδιαφέρον,άπασα η βασική παλέττα παρούσα σε τέτοιο προσεγμένο βαθμό που δεν ..πνίγει την φωτό,γραμμές προοπτικής-οδηγοί του ματιού,λιτότητα σύνθεσης που αναδεικνύει το θέμα...)Αν τους αγνοούσες θα είχες κάνει μιια κοινότυπη φωτό που θα περνούσε απαρατήρητη.Αν παραβίαζες έστω και έναν θα ήταν αποτυχία.Απόλαυση το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Και συμπληρώνω:δε φαντάζομαι να κατέφυγες στην τέλεια εφαρμογή των κανόνων επειδή είσαι(θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)...ατάλαντος.Ίσα-ίσα που το ένα(ταλέντο) συνεργάστηκε άψογα με το άλλο(κανόνες)και αλληλοσυμπληρούμενα έπιασαν κορυφή.

Thanassis Spanias είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,
δεν αυτοαναιρούμε καθόλου επειδή εφάρμοσα σε μια φωτογραφία τους κανόνες αρκετά καλά. Πολύ καλές φωτογραφίες μπορούν να βγούν είτε εφαρμόζοντας τους κανόνες, είτε σπάζοντας τους, η φωτογραφική ιστορία μας το έχει αποδείξει αυτό.
Επίσης είναι γνωστό οτι εφαρμόζοντας τους κανόνες μπορείς πιο εύκολα να κάνεις μια φωτογραφία ενδιαφέρουσα και πιο προσιτή σε ενα ευρύτερο κοινό. Τώρα αν αυτή η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει καλλιτεχική έκφραση αλλά πολύ περισσότερο Τέχνη ή τέχνη αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Άλλωστε ψάχνοντας λιγο παραπάνω τα πραγματα θα ανκαλύψεις πως Τέχνη δε υπάρχει (Ε.Η. Gombrich "Το χρονίκό της Τέχνης) απλώς υπάρχουν οι καλλιτέχνες. Γιαυτό το λόγο η Τέχνη δε υπακούει σε κανόνες, αυτό βέβαια δε την εμποδίζει να τους χρησιμοποιεί.
Το αν μια φωτογραφία μπορεί να γίνει τέχνη αυτό ελάχιστη σχέση έχει με τη τήρηση ή οχι των κανόνων, είναι μια πολύ πιο σύνθετη διεργασία, που πολλές φορες μόνο ο χρόνος μπορεί να αποδείξει.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για μένα αλλά κάλιστα μπορεί να είμαι ενας ατάλαντος που κρύβεται πισω απο τους κανόνες για να δείξει κάποιος (έχω γνωρίσει στη ζωή μου μερικούς). Ελπίζω απλώς να μην είμαι τόσο ατάλαντος (για τις προθέσεις μου νομίζω οτι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είναι καλές)ώστε να μπορώ να εκφράσω κάποια πράγματα μέσω της φωτογραφίας και αν μπορω να βοηθήσω και κάποιους άλλους να το κάνουν.
Κατά τα άλλα δε χρειάζεται να δίνουμε τόση σημασία σε αυτό που κάνουμε, σημασία έχει το να το κάνουμε και να αισθανόμαστε ωραία με αυτό.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Καλό βράδυ.

Unknown είπε...

Δεν χρειάζεται νομίζω παραπάνω ανάλυση, θα πω μόνο ότι είναι πανέμορφη!

IFIGENIA είπε...

ΘΑΝΑΣΗ(ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ)ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ,ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΧΟΡΕΥΕΙ....ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΕΓΩ..

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΓΕΙΑ. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια