Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς όρισες!Εύχομαι η συμμετοχή σου να οδηγήσει αμφίδρομα σε πιο δημιουργικές αναζητήσεις και διεξόδους.
Εφ'όσον ανυπομονείς για σχόλια όπως λες φαντάζομαι να "τείνεις ευήκοα ώτα" κυρίως σ'αυτά τα οποία αποσκοπούν στο να βελτιώνεσαι και όχι σ'έκείνα που σε "λιβανίζουν" δικαίως ή αδίκως.
Κατ'αρχήν σε επίπεδο σύνθεσης και έμπνευσης υπερτερούν κατα πολύ τα θετικά.
Ένας γενικός αφορισμός τον οποίο ήθελα επίσης να κάνω είναι ότι θέλει πολύ "προχώρημα και δυνατότητεες υπερβάσεων για να βγάλεις φωτογραφικό αποτέλεσμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού ιδίως.Είναι σαν να γερνάει η φωτογραφία.Σκληραίνει ό,τι πρέπει να μαλακώσει(κοντράστ,περιγράμματα,ακμές,σκιές)και μαλακώνει ό,τι πρέπει να σκηρύνει(χρωματικός κορεσμός,διαύγεια,ευκρίνεια,λεπτομέρεια).
Και σ'αυτήν την φωτογραφία τα παραπάνω βρίσκουν "πεδίον δόξης λαμπρόν".Σκληρές σκιές,καμένα highligtts αντανακλάσεις που δρούν διαλυτικά για το χρώμα (και οφείλονται όλα στην ώρα λήψης) αποδυναμώνουν μια όμορφη συνθετικά φωτογραφία την οποία φρόντισες να ντύσεις αμπιγιέ(γκρί κοστούμι,άσπρο πουκάμισο,μπλέ γραβάτα) και η οποία επίσης έχει την υπερβασούλα της:οι θεωρητικά "κακές" σκιές στα επίμαχα σημεία (καρέλες-τραπεζάκι)δημιουργούν ένα ευχάριστο αντανακλαστικό υποκατάστατο.
Κλείνοντας,το μικρό κομμάτι της καρέκλας-κομπάρσου στην άκρη αριστερά,θα μπορούσε να μείνει στο ασπρόμαυρο.Αποσπά ελαφρώς το βλέμμα.

κωνσταντινα β. είπε...

ευχαριστω για το καλωσορισμα...
ομολογω οτι δεν χορταινω να διαβαζω τα σχολια σας, σιγουρα ανοιξαν τα ματια μου κατι παραπανω!!!

mirsini είπε...

!!!!!!!!!!!!που 'σαι DBAR να δεις καλο..

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια