Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

παιχνιδια με το νερο

3 σχόλια:

tsab είπε...

Πολυ ομορφη λήψη ανέμελου παιχνιδιού.
Αν την τραβούσα εγω θα έβαζα περισσότερο δρόμο στο πλάνο και θα πρόσεχα ο τοίχος να ξεκινούσε απο την κάτω δεξιά γωνία ώστε να λητουργούσε σαν οδηγός προς το κέντρο της φωτογραφίας , δηλαδή τα παιδιά.
Τέλος το συννεφάκι στον απαλό ουρανό βρίσκω να λητουργεί ιδιαίτερα θετικά στο μοτίβο.

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρέπεις εδώ θα μιλήσω λίγο για τους στόχους αυτής της φωτογραφίας οι οποίοι πιστεύω είναι λίγο ασαφείς και συγκεχυμένοι.Και εξηγούμαι:είναι ο στόχος τα παιδιά;λάθος τόπος( η Σαντορίνη είναι παγκόσμια αναγνωρίσιμη και είναι βέβαιο ότι θα κλέψει κάτι απο την...δόξα τους.
Είναι ο τόπος;όχι η αντιπροσωπευτικότερη επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.
Είναι ο συνδυασμός;η επικρατέστερη άποψη με απαραίτητη προϋπόθεση τις σοφές βελτιώσεις που προτείνει ο φίλος και εξαίρετο φωτογραφικό "μάτι" Tsab.Και πάλι τα χαλάει όμως η ώρα λήψης που λέγαμε.
Διακρίνω επίσης μικρό υποφωτισμό και κιτρινίλα στον γενικό χρωματικό τόνο.
Θα κλείσω με μια απαραίτητη διευκρίνηση:η συγκεκριμένη φωτογραφία,όπως και πολλές άλλες, μπορεί να είναι μια συναισθηματική και αισθητική απόλαυση βλέποντάς την απο την "οικογενειακή" πλευρά.
Αυτό ουδόλως νομίζω θα αλλάξει απο τις κριτικές που-πιθανώς-θα δεχθεί γιατί αυτές αποσκοπούν στο αν οι φωτογραφίες διεκδικούν το κάτι παραπάνω.

κωνσταντινα β. είπε...

ευχαριστω αλλη μια φορα για τα σχολια,αντιλαμβανομαι ολα τα παραπανω, συμφωνω με τις παρατηρησεις σας, καπου χαθηκα στη "συναισθηματικη απολαυση"-αν εννοειτε οτι ειμαι συναισθηματικα επηρρεασμενη με την εικονα των παιδιων,(που αλλωστε παντα εμπνεουν τρυφερα συναισθηματα) συμπληρωνω οτι η συγκεκριμενη σκηνη ειναι εντελως τυχαια,ενα στιγμιοτυπο,προκειται για αγνωστα πιτσιρικια,που απλα επαιζαν εκει τη στιγμη που περνουσα, και κλικ...τα φωτογραφησα-βεβαια αν μπορουσα να εχω και δευτερη και τριτη ληψη ολο και κατι αλλο θα προεκυπτε... :)

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια