Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

go for a walk to the ancients..

3 σχόλια:

BaroN είπε...

Επειδη βλεπω οτι ασχολεισαι βασικα με το α/μ στις περισσοτερες ληψεις που κάνεις (και ειναι κατι το οποιο και μου αρεσει αλλα εχω δωσει και εγω προσωπικα το μεγαλυτερο βαρος στη δικη μου δουλεια) θα ηθελα να επισημανω κατι.Περα απο τα καδρα , τα οποια τις περισσοτερες φορες ειναι παραπανω απο αξιολογα , παρατηρω μια συμπιεση στους χαμηλους τονους.Δηλαδη τα σκοτεινα εκ των πραγματων μερη (πχ εδω οι φυλλωσιες) καταλαμβανουν μεγαλο ογκο στο καδρο δινοντας μου στο τελοε μια μουντη αισθηση , οι τονικες διαβαθμισεις υπερτερουν προς τα κατω .Αν τραβας ψηφιακα ισως θα επρεπε να φωτισεις τα σκοτεινα λιγο περισσοτερο και να δουλεψεις μετα τα highliths στο photoshop.Ισως φταιει και η οθονη μου ,παντως προσωπικα παιρνω αυτο το αποτελεσμα ,περιμενω να με διορθωσεις αν κανω λαθος.

kritimanos είπε...

Ισως φταιει και η οθονη μου ,παντως προσωπικα παιρνω αυτο το αποτελεσμα ,περιμενω να με διορθωσεις αν κανω λαθος.
.............
το μεγαλο προβλημα νομιζω ειναι αυτο που αναφερεις .
το καλιμπραρισμα της καθε οθονης και το κατα ποσο αυτο που βλεπουμε ...ειναι ορατο και στους υπολοιπους.
Μεσα λοιπον στην τοση μεγαλη ευκολια που μας παρεχει το net δηλ. να μπορουμε να δειχνουμε την δουλεια μας να λαμβανουμε κριτικες και αντιστοιχα να βλεπουμε και εμεις αλλων να κρινουμε και να συγκρινουμε...ερχετε αυτη η δυσεπιλυτη παραμετρος την οποια δεν εχει λυθει ακομα .
ετσι (αυτο κανω..) αν δω κατι να φευγει λιγο απο το νορμαλ θεωρω οτι ειναι θεμα καλιμπραρισματος οθονων .
στην περιπτωση που η υπερβολη ειναι περισσοτερη υποθετω οτι μαλλον ειναι αποψη του φωτογραφου .
παντως ακομα και μ αυτη την "διαφοροποιηση "ειμαστε τυχεροι που μπορουμε να δουμε και να δειξουμε δουλεια μας .
βεβαια η μονη απολυτη εκθεση μιας φωτογραφιας ειναι εκτυπωμενη και παντα με την καθοδηγηση του φωτογραφου για το αποτελεσμα.
στην προκειμενη περιπτωση ειναι καθαρα θεμα καλιμπραρισματος διοτι στην δικη μου οθονη ειναι πλουσια σε τονικοτητα.
χαρηκα που εθειξες ενα τοσο σημαντικο θεμα και ελπιζω στο μελλον να βρεθει λυση .

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να έχω τις ειδικές γνώσεις στο b&w γενικά καταθέτω κι εγώ την άποψή μου ότι οι φωτογραφίες αδικούνται απο τη διαχείρισή τους στο blog.
Σ'αυτήν καθ'εαυτήν την φωτογραφία τώρα,βρίσκω ευφυές και χιουμοριστικό το εύρημα και πολύ αποδοτική την τεχνική του πλευρά.
Η αφήγηση νομίζω αποδυναμώνεται λόγω της μεγάλης επιφανείας την οποία καταλαμβάνουν δευτερευούσης σημασίας στοιχεία,οπως οι φυλλωσιές των θάμνων και οι διακλαδώσεις των δέντρων.

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια