Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανοιγμα συμμετοχής με θέμα τη "Γέφυρα"- Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα"


Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου

Εκδηλώσεις «Γνάφαλα» 2009

Τόπος εκδηλώσεων: Σουφλί, Έβρος, Ελλάδα

Ημερομηνία έκθεσης: Πέμπτη 6 με Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Λήξη Συμμετοχών: 10 Ιουλίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Επικοινωνία: nusthlia@gmail.com (Μπουρουλίτη Δήμητρα)

Ανοιχτή συμμετοχή για όλους

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» διοργανώνει τις φετινές εκδηλώσεις με σκοπό να παρουσιάσει ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου. Ένα ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας βραχιόλι με το όνομα «Γέφυρα». Το βραχιόλι «Γέφυρα» φοριότανε από τις γυναίκες της περιοχής όταν έμεναν έγκυες. Είναι σύμβολο γονιμότητας και πήρε το όνομα του εκτός από το σχήμα του που συμβολίζει τα στήθη και την κοιλιά της γυναίκας, όσο και από τη φυσική μετάβασης του κοριτσιού σε γυναίκα μέσα από την εγκυμοσύνη.

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τον κόσμο των τεχνών, την μουσική με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο με τον χορό, το σύγχρονο με την παράδοση.

Με αφορμή το αφιέρωμα αυτό, το Μουσείο μας προκηρύσσει ανοιχτή συμμετοχή για όλους με θέμα «Η Γέφυρα». Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή με οποιοδήποτε μέσο επιθυμείτε. (ζωγραφική, σχέδιο, κατασκευή, βίντεο, φωτογραφία, ποίημα,κ.α) Εμπνευστείτε από την λέξη, ή από το ίδιο το αντικείμενο και την ερμηνεία του και φέρτε μας τις δημιουργίες σας.

“Τεντώσου, γέφυρα, πάρε θέση, δοκάρι απερίφραχτο, βάσταξε αυτόν που σου εμπιστεύονται. Εξουδετέρωσε ανεπαίσθητα την αστάθεια του βήματός του, αν όμως κλονίζεται, κάνε τον να σε αντιληφθεί και, σαν ένας θεός του βουνού, εκσφενδόνισέ τον στη στεριά.”

Φραντς Κάφκα- Η γέφυρα

Όροι Συμμετοχής

Ζωγραφική, σχέδιο- Δεν υπάρχει περιορισμός υλικών. Τα μεγαλύτερα έργα που γίνονται δεκτά είναι το μέγεθος Α3. Αν θέλετε να συμμετάσχετε με έργο μεγαλύτερο εως και 1 μέτρο θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας να σας ενημερώσουμε για την επάρκεια του χώρου.

Κατασκευή, Γλυπτό- δεχόμαστε κατασκευές και γλυπτά μικρού μεγέθους, όχι μεγαλύτερα από 60 εκατοστά. Αναλαμβάνετε τη μεταφορά στο κατάστημα και σε περίπτωση αποστολής της κατασκευής δε φέρουμε ευθύνη για τυχών ζημιές.

Βίντεο- Δεχόμαστε βίντεο μόνο σε μορφή DVD-PAL ή ασυμπίεστο σε CD σε μορφή .avi. Το βίντεο να μη ξεπερνάει τα 5 λεπτά.

Φωτογραφία- δεχόμαστε μόνο τυπωμένες φωτογραφίες. Διαστάσεις 15Χ10εκ. εως και 20Χ30εκ.

Ποίημα- Ποίημα (ως 30 στίχους)ή κείμενο εώς και 500 λέξεις.

Δεχόμαστε προτάσεις σας αν θέλετε να στείλετε κάτι που δεν εμπεριέχεται στην λίστα.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να λάβει μέρος με 1 έργο από κάθε σειρά. Παράδειγμα μπορεί να λάβει κάποιος συμμετοχή ταυτόχρονα στο σχέδιο και στη φωτογραφία. Σε αυτή την περίπτωση η επιτροπή μπορεί να επιλέξει 1 από αυτά μόνο σε περίπτωση που το σύνολο των έργων που θα σταλούν θα ξεπερνάει το προσδοκώμενο αριθμό που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος.

Θα προτιμούσαμε να στέλνατε τη δημιουργία σας καδραρισμένο, ή τελαρωμένο, ή με οποιοδήποτε τρόπο θα επιθυμούσατε εσείς να παρουσιαστεί. Σε περίπτωση που αποσταλεί χωρίς κάδρο, θα σας παρακαλούσαμε έστω, να έχει τοποθετηθεί πάνω σε κάποιο χαρτόνι για να μην υπάρχει ενδεχόμενη φθορά του έργου. Από εκεί και ύστερα θα παρουσιάσουμε τα έργα με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς. Μη ξεχάσετε στο πίσω μέρος του έργου σας (όνομα, επίθετο, τίτλος έργου, ημερομηνία, υλικά, πόλη)

Ο φάκελος της συμμετοχής να περιέχει σε ξεχωριστό χαρτί τα στοιχεία του συμμετέχοντα. Στα στοιχεία να εμπεριέχεται η διεύθυνση του αποστολέα ώστε να αποσταλεί το έργο πίσω στον συμμετέχοντα. Ακόμα μπορείτε να αναφέρετε κάποια βιογραφικά στοιχεία και συνοπτικό κείμενο για την ιδέα της συμμετοχή σας.

Τα έργα θα αποσταλούν πίσω στους συμμετέχοντες, εκτός από αυτούς που μένουν στο χωριό μας και μπορούν να περάσουν να πάρουν τη συμμετοχή τους πίσω από το κατάστημα.

Επικοινωνία:

Μπουρουλίτη Δήμητρα (υπεύθυνη εκδηλώσεων)

E-mail: nusthlia@gmail.com

Τηλ. 2554023097 (Σούλα Πιστόλα)

Φαξ. 2554022393

http://gnafala.blogspot.com/

Αυτοπροσώπως ή αποστολή στην παρακάτω διεύθυνση

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου

«ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»

Ελ.Βενιζέλου 12,
T.K. 68400 Σουφλί
Έβρος, Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια