Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Γεφυρα της Πυλης. Καποτε...


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,τις φωτογραφίες σου τις βρίσκω όμορφες παρότι δεν είμαι ειδικός ούτε ασχολούμαι με αυτές. Με στεναχωρεί όμως το ατονικό σύστημα γραφής που χρησιμοποιείς. Εγκαταλείψαμε, εμείς οι Έλληνες το πολυτονικό, τώρα εγκαταλείπουμε και το μονοτονικό.
Παραθέτω ένα κείμενο και θα καταλάβεις:


"Ο Ελληνικός λαός είναι
δυσκολοκυβέρνητος και γι` αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες.
Τότε ίσως συνετισθεί.
Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε
την γλώσσα,
την θρησκεία,
τα πνευματικά και
ιστορικά του αποθέματα,
ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί,
να διακριθεί,
να επικρατήσει,
για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια,
να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή,
σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των Η.Π.Α."
Κίσσιγκερ

Vassilis terzis είπε...

Λιτή και γραφική η εικόνα της γέφυρας της Πύλης της παλαιότερης εποχής. Δεν μπορώ να την δω σε μεγέθυνση,για την λεπτομέρεια,(καμιά φορά είναι η ουσία). Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις αναρτήσεις σου.

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Aπαντηση στον ...ανωνυμο

1)
Αποδειχθηκε εκ των υστερων, οτι το κειμενο που παραθετεις δεν ανηκει στον Κισσιγκερ(οχι οτι δεν θα μπορουσε)...( Οζει προβοκατσια ). Εξ'αλλου, ο ελληναρας δεν χρειαζεται βοηθεια. Στο να αλλοτριωνει εαυτον ειναι αυθεντια.
2)
Αδυνατω να αναλαβω την ευθυνη της παρακμης μιας χωρας και ενος λαου απερχομενου απο την ιστορια.
3)
Στα χειρογραφα κειμενα μου, χρησιμοποιω ακομη, απο κεκτημενη ταχυτητα, την δασεια, την περισπωμενη, για να μη πω την βαρεια...και την δοτικη.
4)
Στα ηλεκτρονικα κειμενα δεν συμβαινει( οχι ορθως), για λογους καθαρα τεχνικους(+δεν χρησιμοποιω word) και οχι δεοντολογιας. Γηρασκω αει διδασκομενος.../Τα κειμενα μου τα δινω εξω για δακτυλογραφηση. Ξερετε πολλους να δακτυλογραφουν πολυτονικα??
5)
Ε δεν ειμαι και ο πρωτος διδαξας του ατονικου, τουλαχιστον σ' αυτο το μπλογκ, με διομισυ αναρτησεις...!
6)
Ας μαθει πρωτα το συνολο των δηθεν Ελληνων να προσεγγιζει τουλαχιστον εννοιολογικα- δεν μιλω για βαθυτερη κατανοηση - εστω μια λεζαντα, και μετα μπορουμε σ'ενα αμιγως φωτογραφικο μπλογκ ( μια εικονα χιλιες λεξεις!) να μιλαμε για αρχαια ελληνικη γραμματεια και τονικοτητα των λεξεων. Πεντε λεξεις της καθομιλουμενης χρησιμοποιησα...δεν ειναι κειμενο του Ηρακλειτου στην Ιωνικη διαλεκτο...

IANIS (Giannis Doganis) είπε...

Απαντηση σε Terzis

Στο διαδικτυο βρισκομαστε φιλτατε και οχι σε ζωντανη ατομικη εκθεση φωτογραφιας...και ως ειθισται μια αναρτηση εικονας με αναλυση 40 kb σε μεγενθυνση, θεωρειται οχι απλως ικανοποιητικη αλλα υπερβολικη, για λογους ευνοητους... Εξ' αλλου η συντριπτικη πλειοψηφια των αναλυσεων φωτο αυτου του μπλογκ κυμαινονται απο 15-30 kb ... Εννοειται οτι η οποια λεπτομερεια -οχι μονο μερικες φορες- παντα παιζει κυριαρχο ρολο, τουλαχιστον στο χωρο της τεχνης.

Vassilis terzis είπε...

Νομίζω ότι μια ανάλυση 800x600 εικονοστοιχείων αντί 314x448 που την ανάρτησες δεν θα μπορούσε ποτέ να υποκαταστήσει κάποια "έκθεση φωτογραφίας". Αν είναι τόσο σημαντικό ή δύσκολο δεν πειράζει. Πάλι φίλοι...

BaroN είπε...

Μπορώ να κάνω μια ερώτηση?Οχι μόνο απο περιέργεια , αλλά για να βελτιώνομαι.Σε ποιόν ανήκει το παραπάνω σατανικό κείμενο?

Φραγμα Γιουρδη Ουαλια